5 مرداد 1400, 18:50
حیاتیترین عامل پرورش گاو دوشیدن شیر آن هست اگر شیر درون پستان گاو کاهش پیدا کرد حتماً باید در اولین فرصت و بهصورت جدی مورد برسی قرار بگیرد. روشهای نوین برای زیادشدن شیر در گاوها .
چه چیزی باعث کم شدن شیر گاو میشود؟ ( دلایل کاهش شیر گاو و راهکار هایی برای افزایش شیر گاو )
اسیدوز و کتوز بیماریهایی هستند که باعث کم شدن شیر گاو میشوند و حتی ممکن است کم شدن کاه و علف و... که به دلیل خشکسالی از بین رفتهاند باعث کم شدن شیر گاو شود. خوراک گاو و گوسفند و... فقط در شیردهی گاو تأثیر ندارد بلکه مواردی دیگر هم هستند که در شیردهی گاو نقش مهمی دارند مثل: بهداشت گاو و بهداشت محیطی که گاو در آن هست ، ژنتیک گاو و رفتاری که انسانها با دام دارند. زیاد کردن شیر گاو درزمانی که آب فراوانی وجود دارد و از خوراک و مواد غذایی باکیفیت و سالم استفاده میشود کار دشواری نیست.
حال برای شما سؤال پیش میآید که چگونه در فصلهایی که خشکسالی حاکم شده است گاوی با شیردهی زیاد داشته باشیم تا انتهای متن با ما باشید تا جواب سؤال خود را دریافت کنید.
عوض شدن غیرمنتظره خوراک و تغذیه گاو:
اگر خوراک جدید به گاوتان بدهید روی تعداد میکروبی شکمبه گاو تأثیر میگزارد و نقش دارد زیرا ده میلیارد میکروارگانیسم در شکمبه گاو وجود دارد. تمام گاوها باید بهاندازه نیازشان و بهاندازه لازم کاه و علف و خوراک مناسب خودشان و کنسانتره را مصرف کنند ولی این را نیز بدانند استفاده زیاد اینها باعث بیماری برای گاوها میشود و باعث ضرر میشود. در فصلهایی که خشکسالی راداریم و مواد غذایی دامها کم میشود مواد غذایی مثل یونجه کاه علف و...
برای اینکه میزان شیر را در دامها بالا ببرند از کنسانتره زیادی استفاده میکنند که این امر ناگهانی باعث ضررهایی میشود.
تقسیم و دستهبندی گاوهای که زیاد تولیدمثل انجام میدهند:
شیر گاوها تا 4 ماه بعد از تولد گاو زیاد میشود و در این هنگام باید به خوراک گاو مادر توجه بسیار زیادی داشته باشید تا گاو مادر دچار بیماری نشود؛ زیرا بیماریهایی به نام تب شیر و کت وز. اسید وز جابهجا شدن شیردان گاو و چربی کبد بعد از زایمان در گاو پدیدار میشود که برای جلوگیری کردن از مبتلا شدن گاو به این بیماریها فقط کافی است تغذیهای مناسب و سالم را برای گاو در نظر بگیرید.
و در نظر گرفتن درصد مصرفی که گاوها از علوفه و کنسانتره اهمیت بسیار زیادی دارد.
در روز کنسانتره باید بین 9 تا 5/4 کیلوگرم زیاد شود و حتی اگر ممکن است گاوِ شیرده محل استراحتش از مدل فری استال باشد و دارای تهویه باشد. دادن 3 تا 12 کیلوگرم نیاسان در طول روز برای کم شدن اجسام کنونی خون گاو توصیه میشود.
بالا رفتن کنسانتره مصرفی:
بعدازاین که 4 ماه از زایمان گاو گذشت مقدار را برای گاو زیاد کنید. و باید از کنسانتره های باکیفیت و عالی استفاده کنید.
اگر کنسانتره را برای گاوتان مصرف کردید باید در کنار آن از خوراکهایی مانند:
پودر چربی ، پودر ماهی ، پسمان خشک صنایع تقطیری ، ملاس ، گلوتن ذرت ، پروبیوتیک ها ، خمرها ، بافرها ، مکملهای معدنی و ویتامینها نیز استفاده شود.
افزایش تولید شیر در گاو:
معروفترین میزانی که شیر گاو را میدوشند 2 بار هست که زمانی که بین گرفتن شیر گاو است در بازههای زمانی بین 12_14-10 و یا 15-9 و یا 16-8 ساعت یکدفعه هست. اگر میزان گرفتن شیر پستان گاو را به سه مرتبه برسانید کمک به افزایش شیر گاو میشود.
وضعیت خوراک گاو ازنظر کیفیت:
خوراکی که دارای کیفیت بالایی باشد و وضعیت مناسبی داشته باشد مرطوبت و میزان آبی که در خود جمع کرده است به میزان لازم هست و باعث افزایش اشتهای گاو میگردد و باکیفیت بودن و استفاده شدن مواد موردنیاز بدن گاو باعث ایجاد سلامت بیشتر گاو و گوشت گاو میشود و مهمترین نکته این است که باعث افزایش شیر گاو نیز میشود. پس اگر میخواهید گاوی پرشیر داشته باشید باید از مواد غذایی عالی و باکیفیت برای دام خود استفاده کنید.
شاید بعضی از افراد معنی و مفهوم کنسانتره را ندانند پس تعریفی کوتاه از این واژه (کنسانتره) را داشته باشیم:
کنسانتره برای افزایش شیر گاو مورد استفاده است و مجموعه قاتى شده از مواد پروتئین دار و مواد موردنیاز بدن گاو هست.
نگهداری و بالا بردن شیر گاو در زمانهای کمآبی (خشکسالی):
در بعضی از مناطق میزان بارش باران بسیار کم است مانند یزد و بعضی از مناطق امکان کاهش میزان بارندگی وجود دارد حال برای اینکه برای دامداران مشکلی ایجاد نشود و با کم بودن یونجه و کاه مواجه نشوند راهحلی وجود دارد. استفاده کردن از تفالهها و پوسها و... فرمولی برای حل کردن این مسئله هست زیرا کمآبی و خشکسالی مسئله مهمی هست و خشکسالی باعث کم رونق شدن تمامکارها میشود اما بعضی از کارها مثل دامداری آب برایشان مسئلهای حیاتی هست و حتی باعث از هم پاشیدن آنها نیز میشود. درصد کنسانتره و علوفه در رژیم غذایی گاو باید 55% علوفه و 45% کنسانتره استفاده گردد.
.
جهت سفارش و یا مشاوره خرید با شماره 42930-013 تماس حاصل فرمائید
780 بازدید
مطالب مشابه سایت
عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینی
عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینیتماس با ما
دفتر مرکزی : 42930-013 (30 خط) دفتر مرکزی : 20-42217118-013 مسئول فروش : 09118357340 مسئول فروش : 09116103786
info@lahijdasht.com
کد پستی :4413936504
گیلان،آستانه اشرفیه( لاهیجان) ، کیلومتر ۱۰ جاده کیاشهر، شهرک صنعتی پرکاپشت (شرکت لاهیج دشت )
مکان نمای شرکت لاهیج دشت ، روی عکس کلیک نمائید