30 بهمن 1401, 07:53
پوسته بادام
پوسته بادام از مواد بازیافتی محصولات باغی است که احاطه کننده بادام می باشد و به صورت خالص به فروش می رود که 47درصد آن در کشور های همچون آرژانتین ، مصر ، مکزیک، چین و آمریکا به دست می آید و میزان تولید آن در سال بالغ بر 600000 میلیون تن در جهان است که در جیره غذایی حیوانات نشخوار کننده از جمله گاوهای شیری استفاده چشم گیری شده است.
از پوسته بادام به صورت خرد شده با اندازه های یکسان یا خمیر خشکانده با فرآینده های آبجوسازی غلات یا به صورت خمیر مرکبات با گلوتن غلات و گلوتن ذرت و به همراه سبوس برنج مورد استفاده قرار می گیرد.
در کالیفرنیا 5/2 میلیون تن در سال تولید می شود که به صورت 27درصد کل جیره غذایی گاوهای شیری استفاده می شود . در یک کار تحقیقاتی که روی گاوهای شیری که به وزن 600 کیلوگرم با تولید متوسط 25 کیلوگرم شیر تولیدی ، در طی مدت 100 روز به جای جو صورت گرفت باعث افزایش 30درصد در مقدار شیر تولیدی شده است (22)
مشخصات پوست بادام مناسب
1- فاقد سمهای مورد استفاده برای درخت باشد
2-از هر گونه آفت های درختی و غیره عاری باشد
3- سبز باشد و از رنگ هایی مثل زرد یا قهوه ای رنگ نباشد و یا به مقدار کم باشد .
4- در زمان برداشت به راحتی از بادام جدا شوند
5- میزان پلی ساکارید ها مخصوصا ً لیگنین کمی داشته باشد که باعث هضم و جذب آن برای حیوان ساده تر باشد
آنالیز مواد تشکیل دهنده پوسته بادام
پوسته بادام همچون محصولات مورد استفاده دیگر از یکسری ترکیبات تشکیل شده است که این ترکیبات بر اساس غلظت آن ها در محتوای پوسته مورد استفاده دام قرار می گیرد .(4) اولین آنالیز شیمیایی روی پوسته بادام در سال 1947 صورت گرفته است که از لحاظ مقادیر کربوهیدرات ها به مقدار زیاد ، پروتئین ها و چربی ها به مقدار کمتر و مواد معدنی مخصوصا ً کلسیم ، مس و روی به مقادیر زیادی تشکیل شده است .
مقدار مواد معدنی ، پروتئین خام یا cp و الیاف نامحدود در محلول پاک کننده خنثیNDF)) Neutral Detergent Fiber که بخش باقیمانده پس از عصاره گیری با محلول های خنثی جوشان سدیم لوریل سولفات و اسید اتیلن دی آمین تترااستیک است که عمدتا ً از لیگنین ، سلولز و همی سلولز تشکیل شده و می تواند به عنوان معیاری از مواد دیواره سلولی در نظر گرفته شود.از هر دو نمونه سیلوی یونجه ویونجه خشک کم تر است . که البته فیبر قابل حل آن نسبت به یونجه، نسبت به کل فیبر آن قابلیت حل بالاتری دارد
کربوهیدرات ها
واژه کربوهیدرات از اصطلاح فرانسوی Hydrat de carbon مشتق گردیده و در اصل برای ترکیبات شیمیایی خنثی حاوی عناصر کربن، هیدروژن و اکسیژن که در آنها دو عنصر آخر در نسبتی مشابه با آب وجود دارند مورد استفاده قرار گرفت.
کربوهیدراتها ممکن است بر اساس ماهیت شیمیایی خود به دو گروه اصلی قندها و ترکیبات غیر قندی تقسیم شوند و ساده ترین قندها مونوساکاریدها هستند که بر اساس تعداد اتم های کربن موجود در مولکول به زیر گروه هایی بدین شرح تقسیم می شوند تریوزها ، تتروزها ، پنتوزها، هگزوزها وهپتوزها می باشند
کربوهیدرات های تشکیل دهنده پوسته بادام
پوسته بادام همچون مواد غذایی ، از ترکیبات متنوعی تشکیل شده است و حاوی 90درصد ماده خشک می باشد. نسبت به مواد فرعی دیگر ، اطلاعات کاملی درباره مواد قندی آن وجود ندارد و آنچه حائز اهمیت است که دارای 61/25درصدکربوهیدرات یا مواد قندی در آن وجود دارد که حاوی
آنچه مشخص می شود که عمداً مواد قندی تشکیل پوسته بادام پلی ساکاریدها می باشند که در رأس آنها سلولز و لینگین می باشند . سلولز فراوان ترین پلیمر در گیاهان است و ساختمان اصلی دیواره سلول های گیاهی را تشکیل می دهد. و بطور تنگاتنگی از نظر فیزیکی و شیمیایی همراه با سایر ترکیبات بخصوص همی سلولزها ولیگنین دارد و از واحد های (بتا1"4 ) گلوکز تشکیل شده است.
لیگنین یک کربوهیدرات نبوده اما رابطه نزدیکی با این گروه از ترکیبات دارد و در دیواره سلولی مقاومت شیمیایی و زیستی ایجاد نموده و به گیاه از نظر میکانیکی استحکام می بخشد لیگنین پلیمری است که از سه مشتق فنیل پروپان شامل الکل ماریل ، الکل کونیفریل و الکل سیناپیل منشاء می گیرد. بدلیل مقاومت زیاد در برابر تجزیه شیمیایی در تغذیه دام مورد توجه خاص است . پوشانده شدن فیزیکی الیاف گیاهی توسط لیگنین ، الیاف را از دست آنزیم هایی که به طور طبیعی می توانند آنها را هضم کنند به دور نگه می دارد.
فرآورده های چوب ، علوفه بالغ و کاه ها غنی از لیگنین بوده و در نتیجه قابلیت هضم پایینی دارند ، مگر آن که برای شکستن پیوند های بین لیگنین و سایر کربوهیدرات ها تحت فرآوری شیمیایی قرار گیرند. البته پوسته بادام هم دارای مقداری لیگنین می باشد.
مواد معدنی
اگر چه بیشتر عناصر معدنی موجود در طبیعت در بافتهای حیوانی یافت می شوند ، اما به نظر می رسد که بسیاری از آنها تنها به این دلیل که بخشی از خوراک حیوان هستند در بدن وجود دارند و ممکن است دارای وظیفه ضروری در متابولیسم حیوان نباشند . اصطلاح عنصر معدنی ضروری به عناصر معدنی محدود می شود که نقش متابولیک آنها در بدن ثابت شده است. قبل از آن که بتوان یک عنصر را بعنوان ضروری طبقه بندی نمود ، عموما ً لازم به نظر می رسد که ثابت شود جیره های خالص فاقد آن عنصر منجر به علایم کمبود در حیوانات شده و نیز این علایم مذکور را بتوان توسط افزودن عنصر به جیره آزمایشی برطرف نمود یا از آنها پیشگیری نمود. بخش عمده دانش و اطلاعات ما درباره سوخت و ساز و ضرورت مواد معدنی در طی 100 سال گذشته حاصل شده است. مواد معدنی ضروری عبارتند از :کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، کلر ، گوگرد و منیزیم و عناصر معدنی غیر ضروری عبارتند از آهن ، روی ، مس ، مولیبدن ، سلینوم ، ید ، منگنز وکبالت می باشد.
پوسته بادام به عنوان یک محصول فرعی در خوراک دام خود نیز از عناصر مهم معدنی تشکیل شده است که تامین کننده نیاز بدن می باشد. از لحاظ کلسیم ، فسفر ، مس ، منگنز وروی تامین کننده بسیار خوبی می باشد
پوسته بادام از لحاظ ویتامین
پوسته بادام منبع غنی از آنتی اکسیدان نوع آلفاتو کروفرول می باشد این ترکیبات تا زمانی که خود به محصولاتی بی اثر تبدیل گردند ، از اکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع در جیره جلوگیری می کنند تعدادی از ترکیبات شامل فنل ها ، کوئینون ها ، توکروفرول ، اسید گالیک وگالات دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند
ویتامین E هشت شکل طبیعی آن شناخته شده است وبر اساس اینکه زنجیره جانبی مولکول آن اشباع و یا غیر اشباع باشد به دو گروه تقسیم می شوند . به 4 شکل اشباع آن توکروفرول گفته می شود که بصورت آلفا ، بتا ، گاما ، سیگما نشان داده می شود.
هنگام استفاده از پوسته بادام ، میزان ویتامین جیره غذایی باید توسط مواد دیگر تامین شود چون پوسته بادام از لحاظ سایر ویتامینها فقیر می باشد
شرکت لاهیج دشت گیلان
01342930
09118357340.
جهت سفارش و یا مشاوره خرید با شماره 42930-013 تماس حاصل فرمائید
413 بازدید
مطالب مشابه سایت
عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینی
عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینیتماس با ما
دفتر مرکزی : 42930-013 (30 خط) دفتر مرکزی : 20-42217118-013 مسئول فروش : 09118357340 مسئول فروش : 09116103786
info@lahijdasht.com
کد پستی :4413936504
گیلان،آستانه اشرفیه( لاهیجان) ، کیلومتر ۱۰ جاده کیاشهر، شهرک صنعتی پرکاپشت (شرکت لاهیج دشت )
مکان نمای شرکت لاهیج دشت ، روی عکس کلیک نمائید