سبوس گندم و برنج خوراکی بدون جایگزین در جیره

سبوس گندم و برنج دارای چه ارزش غذایی هستند؟ آیا بدون استفاده از این محصولات می توان جایگزینی در جیره های خوراکی پیدا نمود؟

سبوس خوراک دام و طیور

سبوس پوشش خارجی دانه گندم است که یکی از محصولات فرعی آسیاب دانه گندم به شمار می آید. سبوس گندم وزن زیادی نداشته، حجم آن زیاد است و الیاف خام آن تقریبا دوازده درصد است.
به صورت میانگین از هر صد کیلوگرم گندمی که جهت تولید نان به آسیاب فرستاده می شود، پانزده کیلوگرم سبوس تولید می گردد. این محصول در جیره دام، طیور و آبزیان مورد استفده قرار می گیرد.
از ویژگی های مهم سبوس گندم، کیفیت بالا و پروتئین خام زیاد آن است که به پانزده درصد نیز می رسد. این کیفیت بالا به علت وجود حدود چهل درصد جنین گندم است. وجود بیش از یک درصد فسفر سبب شده تا سبوس گندم به عنوان یک منبع فسفر دار شناخته شود.
پروتئین باکیفیت بالای سبوس و فسفر زیاد آن، سبب شده تا این خوراک جایگاه خاصی در تغذیه دام داشته باشد. کمبود فسفر علوفه در خوراک علوفه خواران با مصرف سبوس می تواند جبران شود. سبوس به علت داشتن کربوهیدرات به عنوان یک منبع تامین انرژی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
خوش خوراکی و حجم بالای آن سبب شده تا از سبوس گندم در کنسانتره گاوهای خشک به طور معمول استفاده گردد.

ارزش غذایی سبوس گندم

از آنجایی که طرز کار ماشین های تولید آرد با هم متفاوت است، در نتیجه ارزش غذایی سبوس ها نیز متفاوت می باشد. میزان آردی که پوسته های گندم می چسبد، یکی از معیارهای تعیین ارزش غذایی سبوس است.
به طور کلی سبوس گندم ارزش ازتی بالایی داشته و از لحاظ لیزین غنی است. وجود میزان زیادی مواد سلولزی در سبوس سبب شده تا مصرف آن در جیره های غذایی با محدودیت روبرو باشد. پتاسیم و فسفر سبوس گندم بویژه فسفر فی تیک آن بالا و در مقابل میزان کلسیم و سدیم آن کم است. برای رساندن جیره به واحد هزار معمولا از سبوس گندم استفاده می شود.
به منظور تولید و ساخت گوشت، پوست و بخش های مختلف بدن گاو مقدار زیادی پروتئین لازم است که می توان بخشی از آنرا با سبوس تامین نمود. بعلاوه اینکه گاوها سبوس را با اشتها مصرف نموده و به راحتی در بدن آنها هضم می گردد.
یکی از خصوصیات بارز سبوس جذب زیاد آب است. سبوس با تولید لعاب به کار کردن شکم دام کمک زیادی نموده و آب علوفه های آبدار را از شمکبه جذب می کند. این کار مانع از بروز اسهال و دیگر مریضی ها می گردد.

روش های تشخیص سبوس مرغوب

علاوه بر نوع گندم و ماشین های تولید آرد، ظاهر سبوس نیز می تواند بیان کننده کیفیت باشد. به طور کلی سبوس به دو دسته ریز و درشت تقسیم می شود که هر کدام از این انواع در بخش های مختلف کشور علاقه مندان خاص خود را دارد، هرچند که بطور معمول سبوس درشت کمی گران تر است.
ماده ی خشک سبوس تعیین کننده ارزش غذایی سبوس و در نهایت کیفیت آن است. سبوس مرغوب باید خالص و عاری از هر گونه خاک و مواد خارجی باشد.

شرکت لاهیج دشت گیلان
01342930
09118357340
.

جهت سفارش و یا مشاوره خرید با شماره 42930-013 تماس حاصل فرمائید


377 بازدید


دوکوب پوست بادام زمینی

دوکوب پوست بادام زمینی

ادامه مطلب ...

دوکوب پوست بادام زمینی

دوکوب پوست بادام زمینی

ادامه مطلب ...

عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینی

عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینی

ادامه مطلب ...

افزایش قیمت سبوس گندم

افزایش قیمت سبوس گندم

ادامه مطلب ...

[aviable=main]

تماس با ما

دفتر مرکزی : 42930-013 (30 خط)
دفتر مرکزی : 20-42217118-013
مسئول فروش : 09118357340
مسئول فروش : 09116103786

info@lahijdasht.com

کد پستی :4413936504

گیلان،آستانه اشرفیه( لاهیجان) ، کیلومتر ۱۰ جاده کیاشهر، شهرک صنعتی پرکاپشت (شرکت لاهیج دشت )


مکان نمای شرکت لاهیج دشت ، روی عکس کلیک نمائید


  • درخـواسـت تـماس با شـما