20 اسفند 1399, 16:20
تغذیه گوساله همیشه یکی از موارد بسیار مهم در پرورش گوساله است که دامداران همیشه به آن توجه ویژه ای دارند. گوساله تازه متولد شده نیازهای اساسی زیادی دارد که مهمترین آن، نیاز به داشتن ایمنی در برابر آلودگی های محیطی و تغذیه ای است. در این مقاله، مهم ترین چالش تغذیه گوساله در پرورش گوساله بررسی شده است.
برای گوساله های تازه متولد شده که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ما می توانیم سلامتی گوساله را با یک کلستروم کیفیت بالا تامین کنیم.
کلستروم کمپلکسی از مواد مغذی، ایمنوگلبولینها، فاکتورهای رشد و هورمونهای ضروری برای گوساله های تازه متولد شده است. ایمونوگلبولین ها (آنتی بادی ها) مولکول های پروتئینی بزرگی هستند که گوساله را در برابر بیماری های مختلف محافظت می کند .
در پرورش گوساله، لازم است توجه داشته باشیم که بدن گوساله تازه متولد شده فاقد ایمونوگلوبین های لازم برای مقابله با عوامل بیماریزا مختلف می باشد که در تغذیه گوساله، باید آن را به سرعت از کلستروم دریافت نماید. می دانیم که مرگ و میر ناشی از بیماری ها در گوساله هایی بیشتر دیده شده که میزان ایمونوگلوبولین خون آنها پایین است. مطالعات نشان داده که حرارت دهی کلستروم باعث افزایش جذب ایمونوگلوبولین های آغوز و همچنین جذب غیر فعال آنها در روز نخست تولد گوساله شده است. (جذب غیر فعال، یک فرآیند فیزیکی نظیر جذب آب به وسیله یک اسفنج است که یون ها بدون آنکه از نظر متابولیکی درگیر شوند با آب حرکت می کنند).در این مطالعه به صورت مشخصی نشان می دهد که پاستوریزه کردن کلستروم مقدار کلی فرم را کاهش می دهد .
تحقیقات در زمینه پرورش گوساله نشــان داده که حرارت دهــی زیاد آغوز باعث تخریب پروتئین های آن می شــود و باید دمایی انتخاب شود که کمترین صدمه به ایمونوگلوبولین ها وارد شــودکه این موضوع در تغذیه گوساله مهم است. همچنین، باید آغوزی انتخاب شود که حداقل ۶۰ (میلی گرم/ میلی لیتر) ایمونوگلوبولین داشــته باشــد. تحقیقات گودن و همکاران در ســال۲۰۰۶ در خصوص پرورش گوساله نشــان دادند که هرچند حرارت دهی ممکن اســت میزان ایمونوگلوبولین هــا را در آغوز کم کنــد، اما میزان جذب را افزایش می دهد.
تحقیقــات صورت گرفته روی اثــر حرارت دهی و منجمد کردن آغوز در تغذیه گوساله نشان داد که این فرایندها باعث کاهش کازئینها، لاکتوز، چربی و نمک آن شده که می تواند از دلایل افزایش توان رقابت ایمونوگلوبولین ها برای جذب بیشتر باشد . از طرفی، Elizondo-Salazar و Heinrichs در سال۲۰۰۹ بیان کردند که حرارت دهی آغوز باعث تغییر در خصوصیات فیزیکی و غلظت ایمونوگلوبولین های آن نمی شود، بنابراین اثر مثبت حرارت دهی میتواند ناشی از تأثیر آن بر ساختمان پروتئینی ایمونوگلوبولین ها باشد.
مهم ترین چالش تغذیه گوساله در پرورش گوساله
برخــی مطالعات در خصوص چالش های تغذیه گوساله در پرورش گوساله نشــان دادنــد که حرارت دهــی آغوز میــزان جذب ایمونوگلوبولین هــا را نســبت به آغوز خــام افزایش میدهــد، که دلایلی مختلف برای آن ذکر شــده است. حرارت دهی با افزایش نسبت مواد جامد و کاهــش میزان آب باعث افزایش گرانروی آغوز شــده که فرصت جذب ایمونوگلوبولین هــا را در روده کوچک بیشــتر میکنــد .
همچنین، حرارت دهی آغوز باعث کاهش جمعیت بیماری زاهای آن می شود که می تواند از اثــر منفی آنهــا بر جذب ایمونوگلوبولین ها بکاهد، زیــرا عوامل بیماریزا با تولید ســموم خود باعث التهاب دیواره روده و بســته شــدن منافذ جذب ایمونوگلوبولین ها در روزهای ابتدایی تولد می شوند. از طرف دیگر، ترکیبات تولیدی عوامل بیماریزای روده اثر رقابتی با ایمونوگلوبولین ها در جذب دارند. جــدول ۱، مصرف کمتر آغوز، چــه از نظر مقداری و چه بــه صورت درصدی از وزن بدن، در این گروه میباشــد. با توجه به فرمول بازده جــذب ظاهری ایمونوگلوبولین ها، میزان جــذب آنها تابعی از میزان مصرف آغوز و غلظت ایمونوگلوبولین ها در آغوز مصرفی میباشد.
افزایــش بازده ظاهری جذب ایمونوگلوبولین هــا در گروه آغوز حرارت دیده مشــابه با نتایج حاصل از برخی تحقیقات گذشته بود از آنجایی که تیمار حرارت دهی کنترل شــده در تحقیق حاضر در زمینه تغذیه گوساله، تغییر معنی دار بــر غلظت ایمونوگلوبولین هــای آغوز ایجاد نکرد، بنابرایــن افزایش بازده ظاهری جذب صرفاً بیانگر افزایش فرایند انتقال غیرفعال ایمونوگلوبولین ها در روده کوچک میباشــد.
به طور کلی نتایج این تحقیق نشــان داد که حرارت دهی کنترل شده آغــوز، به مــدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۰°C می توانــد باعث افزایش جذب ایمونوگلوبولینها در گوساله تازه متولد شده گردد. هرچند حرارت دهی کنترل شــده آغوز تأثیر معنی دار بر شاخصهای عملکردی نداشت، ولی میتواند وقوع اســهال را در تا زمان از شیرگیری کاهش دهد..
جهت سفارش و یا مشاوره خرید با شماره 42930-013 تماس حاصل فرمائید
868 بازدید
عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینی
عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینیتماس با ما
دفتر مرکزی : 42930-013 (30 خط) دفتر مرکزی : 20-42217118-013 مسئول فروش : 09118357340 مسئول فروش : 09116103786
info@lahijdasht.com
کد پستی :4413936504
گیلان،آستانه اشرفیه( لاهیجان) ، کیلومتر ۱۰ جاده کیاشهر، شهرک صنعتی پرکاپشت (شرکت لاهیج دشت )
مکان نمای شرکت لاهیج دشت ، روی عکس کلیک نمائید