کاهش بارندگی‌ها و افزایش قیمت نهاده دامی و هزینه‌های تولید سبب شده دام‌های مولد به دست دامداران راهی کشتارگاه شوند.
کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی در باغملک گفت: طی روز‌های اخیر شاهد انتقال دام‌های مولد به کشتارگاه از سوی دامداران شهرستان هستیم که این اتفاق ناشی از کاهش بارش باران و افزایش چندبرابری قیمت علوفه و نهاده دامی است.
یونس منگشتی رشد چند برابری قیمت نهاده دامی را عامل ورشکستکی دامداران و تعطیلی واحد‌های دامداری در آینده‌ای نزدیک عنوان کرد و بیان داشت: خوراک دام به ۲ بخش عمده علوفه و کنسانتره تقسیم می‌شود که اجزای اصلی کنسانتره شامل؛ ذرت دانه‌ای، جو، سویا و سبوس است و دامداران بیش از ۹۰ درصد اجزای کنسانتره را با قیمت آزاد خریداری می‌کنند.
وی قیمت کنونی هر کیلو ذرت را ۶۰ هزار ریال، جو را ۶۰ تا ۷۰ هزار ریال و سویا را ۱۰۰ هزار ریال اعلام کرد و افزود: قیمت این محصولات در مقایسه با سال گذشته حداقل ۱۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد، ضمن اینکه علوفه شامل؛ کاه، سیلوی ذرت و یونجه است که در خرداد ماه سال ۹۹ به طور میانگین قیمت هر کیلو کاه ۵ هزار ریال، یونجه ۲۲ هزار ریال و ذرت علوفه‌ای را ۶ هزار ریال بود، ولی هم اکنون شاهد افزایش چشمگیر قیمت‌ها هستیم.
منگشتی با بیان اینکه کاه با افزایش ۷۰۰ درصدی به قیمت هر کیلو ۳۵ هزار ریال، یونجه هر کیلو حداقل ۴۰ هزار ریال و سیلوی ذرت با افزایش ۱۰۰ درصدی ۱۲ هزار ریال به فروش می‌رسد، اظهار داشت: افزایش چند برابری قیمت دارو و درمان دام و ... و همچنین ثابت ماندن قیمت گوشت و شیر، ورشکستگی دامدار و حذف دام‌های مولد را به دنبال دارد.
کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به قیمت نهاده دامی، دارو و درمان، دستمزد کارگر و ... قیمت تمام شده هر کیلو شیر خام ۷۰ هزار ریال است، این در حالیست که از شیر را از دامدار کیلویی ۵۰ هزار ریال خریداری می‌کنند و تولید کننده‌ها به معنای واقعی متضرر می‌شوند، ضمن اینکه در بحث پرواربندی و تولید گوشت قرمز نیز دامدار، دام زنده خود را با حداقل ۱۵۰ هزار ریال زیر قیمت تمام شده به فروش می‌رساند.
راهکار‌هایی برای کاهش ضرر و زیان دامداران
دامدار باغملکی از دامداری به عنوان بنگاه اقتصادی یاد کرد و گفت: باید قیمت فروش محصولات دامی از جمله شیر و گوشت قرمز حداقل ۲۰درصد بالاتر از قیمت تمام شده باشد، اما در شرایط کنونی بر عکس شده و بنگاه اقتصادی تبدیل به موسسه خیریه شده است و در صورت تداوم این روند و رفع نشدن مشکل دامداران و عشایر حداقل ۲۵درصد کاهش تولید شیر طی امسال پیش بینی می‌شود.
وی تصریح کرد: جهت جلوگیری از کشتار دام‌های مولد و دام‌های جوان (پروار نشده) و کاهش شدید جمعیت دام مولد در آینده نزدیک باید اقداماتی از جمله؛ اختصاص سهمیه کامل خوراک دام با قیمت دولتی شامل؛ ذرت، جو و سویا همانند مرغداری‌ها در اختیار دامداران قرار گیرد، همچنین پرداخت فوری تسهیلات کم بهره خرید علوفه به دامداران از ضرر و زیان و کاهش تولیدات پیشگیری می‌کند.
منگشتی گفت: با ترویج و آموزش به دامداران، جایگزینی مناسب برای کاه معرفی شود که با این روش با توجه به میزان بالای تولید فرآورده‌های فرعی نیشکر در استان خوزستان، امکان جایگزینی با قیمت مناسب وجود دارد، البته با توجه به قیمت بالای هزینه حمل فرآورده‌های فرعی کارخانه نیشکر، یارانه و کمک هزینه حمل و نقل برای دامداران و تولید کنندگان در نظر گرفته شود.
وی حمایت از کشاورزان و تشویق و ترغیب آن‌ها به کشت قطره‌ای ذرت علوفه‌ای و... با توجه به کمبود منابع آب، ترویج و در اختیار گذاشتن بذر یونجه مناسب با بازدهی بالا و در نهایت خرید محصولات دامداران با قیمت واقعی و حذف دلالان را از دیگر راهکار‌های موثر برای پیشگیری از کاهش تولید گوشت و شیر در استان خوزستان برشمرد.

.

جهت سفارش و یا مشاوره خرید با شماره 42930-013 تماس حاصل فرمائید


711 بازدید


دوکوب پوست بادام زمینی

دوکوب پوست بادام زمینی

ادامه مطلب ...

دوکوب پوست بادام زمینی

دوکوب پوست بادام زمینی

ادامه مطلب ...

عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینی

عرضه کننده مستقیم انواع سبوس برنج ، کنجاله زیتون و پوسته بادام زمینی

ادامه مطلب ...

افزایش قیمت سبوس گندم

افزایش قیمت سبوس گندم

ادامه مطلب ...

[aviable=main]

تماس با ما

دفتر مرکزی : 42930-013 (30 خط)
دفتر مرکزی : 20-42217118-013
مسئول فروش : 09118357340
مسئول فروش : 09116103786

info@lahijdasht.com

کد پستی :4413936504

گیلان،آستانه اشرفیه( لاهیجان) ، کیلومتر ۱۰ جاده کیاشهر، شهرک صنعتی پرکاپشت (شرکت لاهیج دشت )


مکان نمای شرکت لاهیج دشت ، روی عکس کلیک نمائید


  • درخـواسـت تـماس با شـما